Jdi na obsah Jdi na menu

A pak bys jednoho dne umřel a já bych to vůbec nezjistila.

3. 2. 2013

A pak bys umřel.
A já už bych tě neznala, už nikdy bys mi nic nenapsal, neřekl, nekouzlil, ... 
A já bych to ani nevěděla. Seděla bych na židli a později na posteli a koukala z okna a později do stěny. Přemýšlela bych, proč už se se mnou - zase - nebavíš a tiše bych si přehrávala Csákovou nebo nějakou jinou hrůzu, kterou mám ráda jen občas, když mi někdo chybí a většinou ji ani neumím pojmenovat. Pak bych se zvedla a pomyslela si něco fakt ironickýho. Že takový jsi byl vždycky. Že jsi z mého života věčně jen utíkal. 
A pak bych se ti snažila dovolat. A napsat. A pořád víc bych byla v depresi, že už se neozýváš. A pořád víc bych nechápala, proč už mě nemáš rád, když jsme to zvládli i když to nebylo jednoduché.
A pak bych na tebe časem skoro zapomněla. A jenom vločky by se tiše snášely na tvůj hrob.

Legrační, jak jsme si vyměnili role. Já - věčný optimista, co ti chodí plakat na rameno a ty - věčný ironik, co mě utěšuješ a jsi opravdu milý, jen já to neumím pochopit, protože máme stejný smysl pro humor a nakonec jsem to já, kdo odpovídá na zprávy po několika hodinách a vlastně vypadá, jako by ho ten vztah nezajímal. 

A pořád bych se snažila zjistit, kde jsem udělala chybu. Milovala bych tě, jen aby ses vrátil. Ale ty bys byl navždy pryč. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář