Jdi na obsah Jdi na menu

Sooo... Einfach... Ich bin hier!

15. 8. 2011

  

 

 

Nemecko zdravi svet! Proc to rikam? Jednoduse na omluvu toho, ze pisu bez carek a hacku. Nemecka klavesnice je proste nema, protoze nemecka rec je jednodusse nezna.

Taky bych ocenila, kdybyste semtam omluvili nejake to nemecke slovicko. Pro me je einfacher myslet po nejake dobe nemecky, takze uz nerozlisuji, co je richtig und was ist nicht echt tsechiche Sprache.

Ten kurz mag ich sehr. Proste uzasny. Jsem spokojena, prazdniny dle meho gusta a sehr schön. Ich finde die Deutsche Sprache so einfach und so schön, dass ich mit diese Sprache sprechen will... Ich lerne noch, natürlich. Ale je to fakt ganz einfach und sehr schön.

Entschuldigung mich. Az budu weiter zürück, snad zvladnu cestinu aplikovat v cele jeji krase, ale ted se mi uz po par dnech plete nemcina do mate... Muttersprache. Wie kann ich das in tsechisch sagen? Nic... NAzorne vidite, jak asi kdysi pred narodnim obrozenim probihala germanizace (pro neznale - germanizace = ponemcovani, pridavani nemeckych sluvek do ceskeho jazyka - proto mame slova wie ksicht, to pochazi z nemeckeho Gesicht - oblicej).

 

Jsem tu nadsena. Jsem nemka! :)))) Neee, dobre, nejsem. Ale miluji Nemecko a uz nezvladam dobre postavit ceskou vetu, neco to o me rika. Nur nach zwei Tage Sprachkurzu, ja.... Moc se mi tu libi, jsem v Mnichove a jserm nadsena, nadchnuta, es ist wunderschön und einfach.... super. Möchte hier leben, kdybych nemela v cesku tolik lidi, na ktrerych zalezi. Ano, jsou na internetu...

Co me posledni dobou dost nastvalo? Tri veci.

1) Pritel ze Zlina jel do Prahy. V pondeli. To jsem nastupovala diese Sprachkurz. Zacinal, byla jsem tu od nedele ubytovana. Etwas wie Kdybych nebyl debil, byla bych ho videla... Mozna. (Edit srpen 2011: Nejel do Prahy, pak mi to říkal.)

2) Marcus previtovskej nenapsal - posilala jsem mu instrukce, aby mi zkontroloval pritele, jestli se z Prahy vratil v poradku, al proste nenapsal. Je sice pravda, ze jsem mu psala, aby napsal, jen kdyby to bylo v neporadku, ale stejne, ted nevim, jestli to necetl a nenapsal proto, nebo jestli je vse fain.

3) Uz jsem zapomnela , co jsem to mela na mysli... Stve me, ze ten previt Marcus nenapsal. Potrebuji vedet, jestli je pritel v poradku. Asi mu napisu. Pritelovi, ne Marcovi....

 

Und das ist alles. Die Märchen ist aus. :)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář