Jdi na obsah Jdi na menu

Ony vidí trávu.

15. 8. 2011

 

Dneska mám chuť na trochu filosofie, tedy vás tímto varuji před následovným čtením. Nechci vás jakkoli ovlivnit svými názory, pokud vás moje názory nezajímají nečtěte. Pokud je chcete přijmout za své, protože žádný názor nemáte, nečtěte. Jde pouze o mé vlastní názory. Varuji vás, že mé názory se liší od běžných názorů a nepodporují dlouhý šťastný život, nýbrž mohou na některé jedince působit depresivněji. Prosím, neberte si je moc k srdci, nepáchejte sebevraždy a pokud se toho bojíte, nečtěte. Děkuji.

 

 

 

Jak jste asi pochopili včera, dosti  mě ovlivnila spolužačka, se kterou jsem v sobotu večer mluvila. Ne, nedala mi své názory. Jen mi otevřela oči. Jak vedle mě seděla a plakala pro kluka, kterého neviděla nikdy v životě... Bojím se, že jsem viděla svou budoucnost. 

 

Ony vidí trávu. Nevidí to co my. Neřeší to co my. Jsou šťastné.

 

To mi řekla na otázku, zda si myslí, že je ostatním spolužačkám líto, že se chovají tak jak vypadají. 

Těchto pár vět si stále přehrávám. Není jim to líto? Není. Protože ony to doopravdy neřeší. A díky tomu jsou šťastné. 

Přemýšlela jsem, co vidím já, když koukám na trávu.   Vidím trávu?   Odpověď zní   NE. Co já vidím? Já na místo trávy vidím něco, co je možná teď zelené, ale jednou to bude pošlapané, hnědé, uschlé, zvadlé.   Mrtvé.

 

Myslím, že ona věděla, co vidím, když mi to říkala. Vidí totéž co já. Obě víme, že všechno, celý život, celá tahle hloupá maškaráda, tato přehlídka obličejů nezájmu a hnusu, toto všechno se vesele směje při slavnostním marši přímo smrti do chřtánu, který jednou pohltí úplně vše, co kdy bylo živé. Kameny, trávu, lidi, ryby, ptáky, hmyz, děsy noci i drobné radosti. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář