Jdi na obsah Jdi na menu

Odjíždím, ale neradujte se. Zase se vrátím. A se mnou přijde Zoufalství.

3. 6. 2012

 1) Udělala jsem opravdu zoufalou věc. Poprvé ve svém životě. A s přístupem, co jsem dostala asi i naposled. Zavolala jsem na linku důvěry. Jmenovala se modrá. Tedy, vážně nevím proč. Možná pro signalizaci, že operátorky nemají červené nosy. Aspoň ta, co se mnou mluvila v sobě toho moc neměla. Možná by byla schopná mi pak poradit. Nebo mi aspoň říct víc, než že s o takových věcech špatně mluví a že to ona chápe. 

2) Našla jsem boží film! Naprosto nejsmutnější a nejlepšejší a nej... film, co jsem viděla. Sucker Punch. Equilibrium se pořád drží nahoře, ale tohle je taky dost hezký. Líbí se mi příběh. Líbí se mi druhý stupeň snění - videohra. Četla jsem na to několik špatných ohlasů, ale nevěřím jim. Původně to začalo touto písní. Pak jsem viděla pár ukázek a pak jsem se na něj koukala. 

Spoiler? Tak obrá, tady máte obsah příběhu, který se odehrává v padesátých letech.


Babydoll umře matka. Babydoll má milovanou mladčí sestru a otčíma, který se jí pokusí po smrti matky znásilnit. Otčím má pistoli. Babydoll ukradne pistoli a pokusí se otčíma zastřelit, ale netrefí se a kulka se odrazí od žárovky a trefí sestru. Sestra je mrtvá. Otčím zaveze Babydoll do ústavu pro duševně chorá děvčata, aby mohl zdědit peníze její matky - původně je odkázala svým dcerám. Babydoll podstupuje taneční terapie a přitom si představuje že je zavřená do bordelu, kde tancuje zákazníkům. Rozhodne se utéct. Během tance si představuje úžasné akční scény, během kterých zjišťuje, co je třeba udělat. V průbehu prvního týdne na svou stranu strhne pár dalších pacientek, všechny až na zdravou SweetP umírají na lobotomii, která se nemocným provádí. SweetP byla v ústavu se svou sestrou Amber, která je pobodaná kuchařem a umírá. Babydoll pobodá vlastníka ústavu a založí požár, pomůže SweetP utéct, aby se dostala domů a mohla vyřídit Ambeřin vzkaz. Sama ovšem musí zůstat v ústavu. Vzhledem k předešlým událostem je nucena podstoupit lobotomii, představuje si, že jde o sblížení s doktorem. SweetP se dostává domů, Babydoll pozbývá smysl života/zůstává s vymytý mozkem.


Konec filmu není úplně jednoznačný. Já osobně si myslím, že Babydoll ztratila při lobotomii paměť a nakonec také umřela, jako všechny ostatní nemocné. Ale je to kouzelný film.

3) Půlku dneška jsem strávila v pláči. A může za to Marcus. Je příšerný. Potřebivala jsem si s někým povídat a on mě rozbrečel. Ještě teď se mi lejou do očí slzy, když si vzpomenu... Jeho styl komunikace se mi nelíbí. Jednoslovné odpovědi, na otázky nejčastěji slyším 'Nevím' a odmítá odpovídat celkově. Taky mě klidně nechal, abych udělala scénu. Protože prostě... On.. je  PŘÍŠERNÝÝÝÝÝ!!!!!!! A proto jsem ze sebe udělala debila.

Pěkný den vám všem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář