Jdi na obsah Jdi na menu

Kvetou kaštany, sebevražednost vzrostla

3. 8. 2011

 

 
Proč takový název? Povíme si později. 
 
Prvně - pěkné Velikonoce. Dívky, doufám, že si sednete, soucítím s vámi. Já byla koledovat, jako každý rok. V jedné malé podhorské vesničce. Takže jsem v pohodě. Se sestřenkama jsme předabovaly Harryho Pottra a Ohnivý pohár. Vzpomínáte na tu scénu, kdy Harry odletí s přenášedlem z5 a Voldy šíleně řve? Do toho jsme vložily větu "Ukopl jsem si paleček" a celý večer jsme se tomu chlámaly. Pak přišla Magda s překladem Nevilova jména a polemizovaly jsme, jestli má chudáček opravdu dlouhý spodek. A pak jsme došli k tomu, že Voldy, chudáček, si neukopnul paleček, ale něco jiného. 
 
Konec blbostem.
 
Proč to o kaštanech? 
Nedávno jsme se se (Bože, to jsou slova! Jsme se se se se se se se zbláznili, světe???) třídou zúčastnili přednášky o drogách. Již potřetí, zase trošku s křížkem po funuse. Celou přednášku mě cosi nutilo uvažovat, co že si z těch prezentovaných omamných návykových látek šlehli přednášející. Protože zhruba uprostřed přednášky prohlásil pán: "Nejvyšší počet sebevražd je, když kvetou kaštany." Pak se to sice snažil čímsi zakecat, že to není přímý důsledek a kdesi cosi, BLA BLA BLA. Tuhle větu jsem si zapamatovala, protože před minulým barákem (před dvěma lety jsme se stěhovali...) jsme měli dva ohromné kaštany. Jestli mě něco někdy nutilo spáchat tenkrát sebevraždu, tak jen zahradní práce - na podzim shrabávat listí z kaštanů, co bylo po celé zahradě. Každopádně vím, že teď někdy kvetou kaštany. 
Co dál si z té přednášky pamatuji? Hlubokou myšlenku. :-) "Já vždycky říkám 'Neber drogy. A když už je bereš, aspoň si je nepíchej. A když už si je pícháš, tak aspoň sterilníma stříkačkama.
 
A co z toho plyne pro nás, děcka? 
Ponaučení: Klidně berte drogy. Drop-in centrum je dnes na každém rohu a dealer taky. Ale než je začnete brát, promyslete si, jestli vám to za to stojí. A koukněte se na Requiem za sen. A pak mi napište, jaké to bylo. 
 
 
 
A teď zpátky k rostlinné říši. Okopávali jste někdy záhon? Já jo, třeba dneska. Při plení pampelišek jsem si vzpomněla na tu větu o kaštanech. Ty svině žlutý mají takový tlustý a dlouhý kořeny, že mám nehty skoro celé olámané. :( A pak, jsou nesmrtelný!
Už jsem asi odrostla věku, kdy z pampelišek pletu věnečky. Už jsem asi odrostla věku, kdy mě uchvacuje příroda. Už jsem asi odrostla věku, kdy mě cokoli zajímá.
a stejně jsem malá holčička. Nevěříte? - Věřte. Někdy vám o tom budu vyprávět...
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář