Jdi na obsah Jdi na menu

Jsem masožravka. / Desatero správného vládce.

17. 6. 2012

 Sprcha je hodně inspirativní místo.

Dneska jsem si v ní vzpomněla na něco, co mi *Anděl* kdysi řekl. Řekl, že jsem poslední květina, kterou stojí za to chránit. A co jsem mu za to dala? Co mu zbylo? Kde jsem já a kde je on...?

Ale měl pravdu, v jistém směru. Vždycky jsem si říkala, že jsem nějaký hodně vzácný druh masožravé rostliny. Stojí za to ji pěstovat pro ty barvy, kterýma kvete, ale nikdy se jí nemůžete dotknout, jinak vám ukousne tři prsty nebo rovnou celou ruku.

Nějak tak to i pokračovalo, než jsem si tenhle příspěvek tak veleúspěšně smázla.

A teď desatero správného vládce pro ty, kteří se rozhodli vládnout určitému či neurčitému počtu poddaných. , jakožto královna všech nočních můr se s vámi ráda podělím o své rady tipy a triky, když mým poddaným neprozradíte, že jsem jen trošku speciálnější člověk.

1) Nikdy NIKDY NIKDY se nenechte chytit při projevech slabosti. Tvařte se, že nemáte srdce. Vaši poddaní si o tom budou myslet - a později říkat - svoje. Nechte je. Když nic neví a jen si domýšlí, můžete se tvářit, že nemáte srdce. Tvařte se, že nemáte srdce. V očí svých poddaných se stanete nezranitelný. To znamená, že se vás nebudpu snažit zranit. Pamatujte, že na každé části vašeho těla je nakreslený terč. Všude je desítka. Ale pokud se necháte chytit při slabosti, věřte mi, že vaši poddaní si najdou místo, které bude bolet nejvíce.

2) Mluvte s poddanými. Pokud se ve svém paláci zavřete, nikdo sice neuvidí vaši slabost, ale nikdo o vás také nebude vědět. Čas od času musíte vyjít mezi lidi a na každém desátém rohu udělat dobrý skutek. Taky musíte s lidmi mluvit. Těžké, že? Příjemnější fakt - klidně můžete mluvit o svých dobrých skutcích. Lidé už si to pak budou sami předávat dál.

3) Nesklánějte hlavu. Sklonit hlavu smíte pouze v případě, že na vás letí kulka, otrávená šipka nebo nůž. Další výjimku tvoří momenty, kdy vaši rodinu požírají krokodýli. V takovém případě je sklon hlavy jako mírné vyjádření smutku povoleno. Dokonce se od vás očekává.

4) Chovejte se podle očekávání a podle etikety. Nikdo nemá rád vládce, kteří se snaží něčím překvapit. Jak by to potom vypadalo?

5) Podřiďte celý systém rozhodování o čemkoli sobě.

6) Chovejte se přátelsky k jiným vládcům. Je to pro vás výhodné. A pro ně je mnohem lepší pocit, když jim oznámíte, že jste si zabrali jejich území s úsměvem na rtech. Kdo má rád zamračené pobudy?

7) Nikdy nikomu nic nedávejte zadarmo, pokud to není součást vašeho povinného dobrého skutku - pokud dáváte přednost předstírání, že nemáte srdce, stačí, když uděláte za svou vládu dva dobré skutky. Nikdy na vás nezapomenou.

8) Buďte egoista. Jste přece nejvyšší pravda a dobro těch, kterým vládnete! 

9) Buďte vážní. I vtipy musíte říkat s vážnou tváří, protože jinak nebudete považováni za příliš děsivé. 

10) A teď vážně. To jste si doopravdy mysleli, že vám jen tak beze všeho přenechám celý svůj seznam? Haha. Naivkové. 
(Bod deset: Nebuďte naivní. Buďte vyčůraní a dělejte ze sebe dramaqueen.)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář