Jdi na obsah Jdi na menu

Jsem jaká jsem.

15. 8. 2011

 A jiná už asi nebudu.


Taky se vám občas stává, že máte během dne spousty a spousty nápadů, ale když si je nenapíšete, tak je nevíte? Mě pořád. Měla jsem pro vás spoustu podnětných věcí k přemýšlení. Ale zapomněla jsem je.
 
Chtěli byste se sami nějak účastnit dění zde? Posílat mi na mail své příspěvky, své popisy dne či něco jiného? Chcete se taky podělit o váš prostý pohled člověka? 

DO TOHO!!! 

Určitě to uvítám :) 
 
A teď jsem si vzpomněla. Chtěla bych vás vyvést z omylu, do kterého jsem vás možná některé zamlžila. 
Tímto se velice omlouvám všem, co tomu uvěřili. Možná je to pravda, možná ne, já si nejsem jistá. 
 
Řekla jsem, že jsme všichni stejní. To není pravda, každý máme vlastní cíl, za kterým se ženeme. Jsme stejní jen jistým specifickým způsobem. Lidí je spousta. A každý má jiný, povrchní cíl. A v tom to je, jsme stejní v té naší nafoukanosti, povrchnosti, přesvědčenosti o naší téměřné dokonalitě a genialitě. Každý máme stejné problémy. Ne ve stejný čas a se stejnými aktéry. Ale život je jako divadlo. Stále se opakující stejné scény, ač přeházené pro jednotlivé role a příběhy. Jeden příběh začíná love scénkou líbajících se na lavičce, končí smrtí. Další začíná smrtí a končí líbačkou. Proto jsem se odvážila říct, že jsme všichni stejní. Protože jde o princip.
 
Přesto uznávám, že vám právem patří má omluva. Nechtěla jsem mlžit a ani jsem nechtěla vám lhát, uvádět nepravdu, pravdu zkreslovat. Víte, že vás mám ráda. Vím o vás, umím si vás představit, jak kulíte oči na monitor, olizujete si mastné prsty od nějakého pokrmu a s potěšením hltáte příběhy nějaké holky, co ani neznáte. S potěšením koukáte, jak se ta holka za něčím žene, jak možná někdy v budoucnu bude úspěšná. Civíte, jak si stěžuji na věci, které štvou i vás, ale nikdy byste to nevyslovili, protože si to bojíte přiznat. 
 
Ne, nejsem lepší než vy. To, že si nekoušu nehty ze mě nedělá mistra světa. To, že se snažím podnítit vaše myšlenky nějakým směrem, o kterém si myslím, že je správný, to ze mě automaticky nedělá někoho, kdo je lepší než vy. Ten směr, kterým se snažím vás navést nemusí být správný. A ani není. Víte proč? Zkusíme takový test: Zamyslete se. Přemýšlejte chvíli o tom, kam jdete. Vážně. Buďte k sobě upřímní a zeptejte se sami sebe, co právě teď chcete, Za čím jdete? Po čem toužíte?














































































A teď za tím jděte. Doopravdy! Ne jen tak, že si řeknete, že jste pro to udělali všechno. Jděte za tím, když to chcete! Jediný správný směr ttiž je ten, kterým se vedeme my sami. Já vám mohu stokrát předhodit téma předkousané, nad kterým se máte zamyslet, jako bych házela rozžvýkané maso psům, aby ho mohli lépe strávit. Můžete ta moje přemýšlecí témata otrhat na kost. Ale musíte je otrhat vy, ne já. Nejlépe z vaší vlastní kosti. Vy o nich musíte přemýšlet, já vám mohu ukazovat pouze a výhradně mou pravdu, ne tu vaší. Nemohu a ani nechci jít cestou, která je správná pro vás. Já chci mít svou vlastní cestu, chci si jí vyšlapat. Chci být rebel!
Chcete mě následovat? Tak si vyšlapte vlastní cestu. A nebo pojďte v mých stopách, pobízejte lidi. Ale rozhodněte se pro to sami z vlastní vůle, nenechte rozhodovat vaší pohodlnost a lenost za vás, přemýšlejte nad tím každý den. Není žádné odchýlení od správného směru. kamkoli se otočíte, tam vy jdete správně, pokud jste tam jít chtěli.
 
 
A poučení pro dnešek?
Možná zbytečně, leč raději, pro jistotu, říkám: Pokud tam jít nechcete, pokud mě nechcete následovat, nedělejte to. Máte vlastní cestu, vlastní kost, vlastní hlavu na přemýšlení. Dávám vám moji pravdu na přemýšlení, ale musíte mít svou vlastní pravdu. Když nebudete mít vlastní pravdu, nebudete si mít za čím stát. Když si nebudete mít za čím stát, budete pro svět nuly. Svět si cení jen výkonů. Ale názor na to je taky důležitý. Taky je to výkon. Duchovní výkon, něco, co jste vymysleli vy. Pochlubte se svým názorem, pokud není nepřijatelný. Pokud je váš názor správný, věřte mu. Pokud si jím nejste jisti, změňte jej. I na to máte právo. Stůjte si za tím.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář