Jdi na obsah Jdi na menu

Because the night!

3. 8. 2011

 

 
 
Jo? Co já vlastně ještě chci? Všechno mám. Jen ve škole netopí a dobré známky schází. Blbý pitomí ruchovci!!! Já bych češtinářce lumírovce řekla, májovce řekla, já bych mluvila! Ale já jí jednou řeknu, že ruchovce neumím a ona se podívá se slovy "No dobře, tak zkusíme něco jiného... Kdo patří k ruchovcům?!" Jak já to mám ku*va vědět, drahá paní profesorko??? Já, která neví ani kdy byla první světová válka?! Já bych vám převyprávěla lumírovce, ale když se mě třikrát zeptáte na ruchovce a pokaždé jinak a přece stejně, tak já už vážně nevím, ale připadám si jako nejzakomplexovanější idiotská kráva. A ti lumírovci přitom...! 
Proč mi to děláte, paní profesorko? Cožpak neumím výborně báseň od Jaroslava Vrchlického ze sbírky "Okna k bouři" , "Za trochu lásky"? Jistěže. Cožpak neumím toho Máchu, kterého mám? 
 
"Po modrém blankytu bělavé páry hynou, 
lehounký větřík s nimi hraje,
a vysoko - v daleké kraje,
bílé obláčky dálným nebem plynou 
a smutný vězeň takto hovoří k nim:
Vy, jež dalekosáhlým během svým
vše jako ramenem objímáte,
vy hvězdy ..."
 
Jo, dál jsem se to nestihla naučit. Protože jsme to dostali za úkol včera. Ale přeříkám vám Žáčka, "Turistickou příhodu s detektivní zápletkou". Nebo cokoli jiného. Jen ne, prosím vás, ruchovce! 
 
Celý den se nemohu soustředít, v hlavě mi hraje píseň Jan Wayne - Because the Night. 
Ach, jak já ty ruchovce proklínám. Nepamatuji si, kdy byl vydán almanach ruch (ku příležitosti založení Národního Divadla), ani kdo všechno je mezi ruchovce řazen (Světlá, Quius, chvíli Sládek a Svatopluk Čech). No a teď... Teď to vím!
Protože noc patří zamilovaným! A jak? No přece.... Zamilovaní prosedí nad učením celou noc, protože přes den na sebe myslí. Tedy, ne že by se noc měnila v tomto. Jen si nějak na přelomu dne uvědomíme, že nic neumíme...
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář